Shefja e OKB-së për të drejtat e njeriut tha sot se të paktën 102 civilë, duke përfshirë shtatë fëmijë, ishin vrarë në Ukrainë që kur Rusia pushtoi pesë ditë më parë, duke paralajmëruar se shifrat e vërteta mund të jenë shumë më të larta.

Duke folur para Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Michelle Bachelet tha se zyra e saj kishte regjistruar 406 viktima civile në Ukrainë, duke përfshirë 102 të vdekur, që kur Rusia filloi sulmin e saj në shkallë të plotë të enjten e kaluar, shkruan Reuters.

“Shumica e këtyre civilëve u vranë nga armë shpërthyese me një zonë të gjerë ndikimi, duke përfshirë granatimet nga artileria e rëndë dhe sistemet e raketave me shumë lëshime, dhe sulmet ajrore”, tha ajo, duke paralajmëruar “shifrat reale, kam frikë, janë dukshëm më të larta”.

Komisioneri i Lartë i OKB-së për të Drejtat e Njeriut tha se vuajtjet në Ukrainë ishin të përhapura.