Ai vëren se është e nevojshme të provohet, në mënyrë që më vonë asnjë ukrainas i vetëm të mos ketë dyshim se ai, si president, “nuk u përpoq ta ndalonte luftën, kur kishte një shans, megjithëse të vogël”.

Sipas një korrespondenti të UNIAN, ai e tha këtë në një video-mesazh të postuar në kanalin e tij Telegram.

“Aleksandër Lukashenko u kthye nga unë që delegacioni ukrainas dhe rus të takohen në lumin Pripyat. Theksoj, pa asnjë kusht. Sinqerisht, si gjithmonë, nuk besoj vërtet në rezultatin e këtij takimi. Por le të përpiqen. Kështu që se më vonë asnjë qytetar i Ukrainës nuk do të ketë, nuk kishte as më të voglin dyshim se unë si president nuk u përpoqa ta ndaloja luftën kur kishte një shans, megjithëse të vogël”, theksoi Zelensky.