Avioni më i madh në botë – Antonov An-225 – është shkatërruar në avancimin rus, ka thënë ministri i Jashtëm i Ukrainës Dmytro Kuleba.

Avioni u projektua dhe u ndërtua gjatë viteve të fundit të Bashkimit Sovjetik. Është aq i madh sa ngarkesa e avionit është aq e gjatë sa fluturimi i parë i vëllezërve Wright.

Ajo u ndërtua për të transportuar anije kozmike, por në vitet e fundit rrallë herë është ngjitur në qiell.

“Ky ishte avioni më i madh në botë, AN-225 “Mriya”. Rusia mund të ketë shkatërruar ‘Mriya’ tonë. Por ata kurrë nuk do të jenë në gjendje të shkatërrojnë ëndrrën tonë për një shtet të fortë, të lirë dhe demokratik evropian. Ne do të triumfojmë”, shkroi Kuleba në Twitter.