Derisa pushtimi rus vazhdon, mijëra ukrainas të zakonshëm po dalin vullnetarë për të luftuar për të mbrojtur lagjet e tyre, pavarësisht se shumë prej tyre nuk kanë përvojë të mëparshme ushtarake.

Burrave nga mosha 18 deri në 60 vjeç u ndalohet të largohen nga vendi dhe u është kërkuar të luftojnë, raporton BBC.

Ministri ukrainas i mbrojtjes thotë se 25 mijë armë u janë dorëzuar anëtarëve të mbrojtjes territoriale vetëm në rajonin e Kievit.

Shërbimi ukrainas i BBC-së ka vizituar një qendër që jep armë në kryeqytetin Kiev.