Bordi i Federatës Suedeze të Futbollit ka vendosur që kombëtarja suedeze e meshkujve nuk do të luajë një ndeshje të mundshme në play-off kundër Rusisë – pavarësisht se ku do të luhet ndeshja. Në të njëjtën kohë, Bordi Federal i kërkon FIFA-s që të anulojë ndeshjet e play-off-it aty ku Rusia merr pjesë.

“Pavarësisht se çfarë vendos të bëjë FIFA, ata nuk do të luajnë kundër Rusisë në mars, thotë kryetari i Federatës Suedeze të Futbollit”, Karl-Erik Nilsson.

Ministri suedez i Sportit Anders Ygeman foli më herët sot për situatën pas pushtimit rus.

“Për sa kohë që agresioni rus vazhdon, unë dua që BE të marrë një vendim që ne të mos kemi asnjë pjesëmarrje në ngjarjet ruse dhe të përjashtojmë praktikuesit profesionistë rusë nga pjesëmarrja në ngjarje në vende të tjera”, tha ai.