Trupat ruse po i afrohen termocentralit bërthamor të Ukrainës në Zaporizhzhia dhe kanë drejtuar raketat e tyre në atë vend.

Kështu citohet të ketë thënë nga Reuters të shtunën Vadym Denysenko, këshilltar i ministrit të brendshëm të Ukrainës.

Rusia tashmë ka kapur uzinën e Çernobilit, rreth 100 km në veri të kryeqytetit të Ukrainës.

Termocentrali bërthamor i Zaporizhizhias është më i madhi në Evropë dhe një nga më të mëdhenjtë në botë.