The Guardian ka raportuar mbi një konfrontim midis një të moshuari banor në Melitopol të Ukrainës dhe ushtarëve rusë.

Rusët pretenduan se kishin marrë qytetin bregdetar sot dhe – megjithëse ende e pakonfirmuar – kjo do të sugjeronte se edhe disa banorë rusë nuk janë shumë të kënaqur t’i shohin ato. Megjithatë, ministri i Forcave të Armatosura të Britanisë mohoi pretendimet e Rusisë dhe tha se rusët nuk kanë marrë asnjë nga qytetet që kishte synim në fillim.

Ja çfarë u thotë banori ushtarëve: “Rusët që pushtojnë Ukrainën janë kaq të ndyrë!

“Çfarë po bën këtu? Ne kemi jetën tonë dhe ju keni tuajën. Edhe unë jam rus, por jetoj në këtë vend”, u thotë banori i cili qëndron përballë ushtarëve rusë.

“Ju keni vendin tuaj dhe ne kemi tonin. A nuk keni ndonjë problem në vendin tuaj? A jeni të gjithë të pasur atje? Turp të kesh!”

Videoja e tij është bërë virale në rrjetet sociale