Këto sanksione sipas rendit të ditës të siguruar teve1.info,thuhet se do të jenë në përputhje me sanksionet e ShBA-së dhe Bashkimi Evropian.

ShBA dhe BE kanë vendosur disa sanksione ndaj Rusisë pas nisejes së sulimit ndaj Ukrainës të enjten.