Kryetari aktual i Obiliqit, Xhafer Gashi është bërë pjesë e Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Këtë lajm e bëri të ditur vetë Gashi përmes një postimi në Facebook, ku tha se ky vendim vjen si rezultat i përkrahjes së shumicës së elektoratit të kësaj partie dhe bazuar në parimin e besimit dhe vizionit të përbashkët për realizimin e projekteve madhore për qytetin e Obiliqit.