Numri i rasteve të reja me COVID-19 në Kosovë ka filluar të rritet së fundmi.

Kësisoj është rritur edhe numri i raseve aktive me këtë virus.

33 mijë e 952 raste janë aktualisht aktive me COVID në Kosovë.

Komuna e Prishtinës prinë me numrin më të madh të rasteve aktive me 9 mijë e 643 raste.

E dyta me më se shumti raste është ajo e Pejës me 9 mijë e 643 raste, pastaj e Gjilanit me 2 mijë e 316 raste, e Prizrenit me 2 mijë e 310 raste, e Mitrovicës me 2 mijë e 142 raste dhe e Gjakovës me 1 mijë e 745 raste.