Ish-sulmuesi i Real Madrid, Manchester Cityt dhe Milanit, Robinho thuhet se ka humbur apelin përfundimtar kundër një dënimi për përdhunim dhe përballet me nëntë vjet burg.

Braziliani ka kaluar nëpër nivele të ndryshme të sistemit kompleks ligjor italian që nga incidenti në Milano në vitin 2013.

Sipas “Corriere dello Sport”, Corte di Cassazione në Romë – niveli i fundit i apelit në gjykatën italiane – konfirmoi vendimin e fajësisë dhe dënimin.

Robinho dhe shoku Ricardo Falco janë shpallur fajtorë dhe përballen me nëntë vjet burg për përdhunimin në grup të një 23-vjeçare.

Robinho kishte këmbëngulur se gjithçka ishte ‘konsensuale’, por përgjimet telefonike dhe mesazhet e paraqitura si provë e panë këtë mbrojtje të refuzuar në mënyrë të përsëritur.

Çështja fillestare gjyqësore ishte në vitin 2017, e konfirmuar në apel në Milano.

Duke mbushur 38 vjeç më vonë këtë muaj, Robinho ka qenë një agjent i lirë që kur Santos e nënshkroi atë në tetor 2020 dhe më pas e liroi përsëri vetëm gjashtë ditë më vonë për shkak të polemikave mbi dënimin për përdhunim.