Avokati Aleksandar Ivanoviq, kushëri i politikanit serb nga Kosova Oliver Ivanoviq, ka thënë sot se nuk dihet se kush e ka vrarë Oliverin, por dihet se dikush i fuqishëm po mbulon të gjitha pamjet e kamerave të sigurisë në veri të Mitrovicës që tregojnë lëvizjen e njerëzve që e përcollën dhe e vranë kushëririn e tij.

Në një intervistë për revistën Novi, Ivanoviq tha se ishte e qartë se edhe katër vjet pas vrasjes nuk kishte ardhur koha që autorët të dalin para drejtësisë.

“Të gjithë kanë dështuar. E vetmja gjë që nuk i ka shpëtuar vëmendjes së publikut dhe një pjese të mediave, të cilat kujtojnë rregullisht se ende nuk dihet se kush e vrau Oliverin. Është edhe garancia më e madhe që ky rast të mos harrohet, sepse organizatorët e vrasjes vetëm e kanë luajtur atë kartë”, ka thënë Ivanoviq

I pyetur nëse dhe në çfarë mënyre Oliver Ivanoviq ka qenë pengesë për disa zyrtarë të Listës Serbe dhe politikës së Partisë Progresive Serbe ndaj Kosovës, avokati Ivanoviq tha se Oliveri gjithmonë e ka shprehur publikisht qëndrimin e tij për të gjitha çështjet, përfshirë edhe individët e mbledhur rreth Listës Serbe, raporton Danas.

“Ai posaçërisht ka theksuar si problem të madh mbështetjen agresive të atij grupi nga Beogradi zyrtar dhe etiketimin e atyre që nuk duan të hyjnë në atë listë, duke e cilësuar si keqpërdorim të rëndë të pozitave shtetërore, ligjeve dhe Kushtetutës. Ai nuk i fshehu arsyet se pse nuk dëshiron të hyjë në atë listë, duke u shprehur se ka zgjedhur në jetë me kë ka pirë kafe dhe me kë të kërkojë përkrahjen e qytetarëve në zgjedhje krah për krah”, ka shpjeguar avokati. .

Ivanoviq tutje tha se duhet të ketë filmime që tregojnë vrasësit e Oliverit.

“Në Mitrovicën e Kosovës ka dhjetëra e dhjetëra kamera, ka incizime se kush ka lëvizur në ato dy rrugë në ditët e para vrasjes dhe në atë ditën. Të gjitha janë në objekte me pronarë serbë dhe ato kanë regjistruar lëvizjet në ditët para dhe në ditën e vrasjes. Atëherë shtrohet pyetja se pse këto flimime nuk po dalin, pse njerëzit tanë nuk po i zbulojnë nëse pretendojnë se Oliverin e kanë vrarë shqiptarët. Është edhe më shqetësues fakti kur e dimë se anëtarët e Policisë së Kosovës në atë zonë janë kryesisht serbë. Kështu që shtrohet pyetja se kush është aq i fuqishëm për të kontrolluar që këto incizime të mos shfaqen”,“ tha kushëriri i Oliver Ivanoviq.

Ai përkujtoi se para vrasjes ka pasur disa sulme fizike ndaj familjes dhe pronës së Oliverit në Mitrovicën e Veriut.

“Oliverit e hodhi në erë një bombë, i dogjën zyrën, një serb hyri me forcë në banesën e tij derisa ai nuk ishte aty dhe thyen një mesazh kërcënues duke e thyer banesën para fëmijës për ta trembur të mos vrapojë. në zgjedhje”. Duke qenë se ai ishte ende në garë, makinës së tij iu dogj sërish para zgjedhjeve. Asgjë nga këto nuk e pengoi atë të synonte të luftonte për një qytet ku krimi nuk do të ketë fjalën kryesore, ku njerëzit nuk do të kenë frikë për sigurinë e tyre. Mirëpo, në fund dikush vendosi ta ndalojë me një plumb në atë përleshje. “Ata e qëlluan pas shpine”, tha Ivanoviç.

I pyetur nëse dihet se kush e ka porositur dhe kush ka paguar për realizimin e videos në TV Pink, e cila lajmëronte vrasjen e “tradhtarit” Oliver Ivanoviq, avokati tha në një shtet normal, organet do të duhej të merreshin me këtë

“Përderisa janë transmetuar këto video, paralelisht me to kundër Oliverit, edhe disa nga zyrtarët më të lartë të Serbisë kanë bërë një fushatë të pistë në të cilën kanë thënë se vota për Oliverin është votë kundër interesave të serbëve në Kosovë. Pra, e gjithë kjo ishte pjesë e një fushate të ndyrë të organizuar që kishte për qëllim diskreditimin dhe satanizimin politik të Oliverit, kështu që nuk është për t’u habitur që askush nuk ka pësuar ndonjë pasojë për një gjë të tillë deri më sot”, tha Aleksandar Ivanoviq.

Oliver Ivanoviq u vra më 16 janar 2018, para zyrës së tij në Mitrovicë.