CEO i Moderna-s, Stefan Bancell tha se kompania po punon për të zhvilluar një vaksinë kundër variantit Omicron, e cila do të jetë në dispozicion së shpejti.

Në një intervistë për CNBC, ai tha se Moderna do të prodhojë 2 deri në 3 miliardë doza përforcuese të vaksinës së saj brenda një viti.

Sipas një njoftimi të kompanisë, muajin e kaluar një dozë përforcuese e vaksinës së saj është efektive kundër variantit Omicron dhe se vaksina aktuale është mbrojtja kryesore kundër Omicron.