Britania ka regjistruar mbi 150 mijë vdekje të lidhura me koronavirusin që nga fillimi i pandemisë në mars 2020, transmeton Anadolu Agnecy (AA).

Vetëm të shtunën, 313 persona të tjerë vdiqën, duke e çuar numrin e vdekjeve në 150.057. Kjo shifër paraqet një rritje prej 38,3 për qind krahasuar me një javë më parë.

Të dhënat zyrtare treguan se 146.390 persona të tjerë kanë rezultuar pozitiv në virusin të premten, ndërsa 1,2 milion njerëz patën rezultat pozitiv të konfirmuar të testit në javën që fillon më 2 janar, që përfaqëson një rritje javore prej 10,6 për qind.

Sipas të dhënave të së mërkurës, 51,9 milionë njerëz kanë marrë dozën e tyre të parë të vaksinës, ndërsa 47,6 milionë njerëz kanë marrë dozën e dytë dhe 35,2 milionë janë vaksinuar me dozë përforcuese ose të tretë.

Të dhënat zyrtare treguan se 146.390 persona të tjerë kanë rezultuar pozitiv në virusin të premten, ndërsa 1,2 milion njerëz patën rezultat pozitiv të konfirmuar të testit në javën që fillon më 2 janar, që përfaqëson një rritje javore prej 10,6 për qind.

Sipas të dhënave të së mërkurës, 51,9 milionë njerëz kanë marrë dozën e tyre të parë të vaksinës, ndërsa 47,6 milionë njerëz kanë marrë dozën e dytë dhe 35,2 milionë janë vaksinuar me dozë përforcuese ose të tretë.